16.01.2019

Yusuf BALCI (Tefsir)

26.07.1987 yılında Sakarya’nın Hendek İlçesi Bıçkıatik köyünde doğdu. İstanbul Sultanbeyli ilçesinde ilk ve ortaöğretimini ikmal eyledi.

10.06.2005 tarihinde Sultanbeyli İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu. İmam-Hatip’ten önce başlayan Arapça eğitimine okul süresince devam etti.

2005-2011 yılları arasında Ordu’nun Fatsa ilçesi müftülüğüne bağlı islamdağ Kur'an kursun da (Halil Tatlıgül Külliyesi) Arapça ve İslami ilimlerde ileri derecede eğitim aldı.

12.07.2011yılında Samsun’un Bafra ilçesi Kahraman köyünde İmam-Hatip olarak göreve başladı.

03.06.2012 tarihinde İstanbul İlahiyat Fakültesin’den mezun oldu. 08.03.2017 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı Erzurum Dini Yüksek İhtisas Merkezinde, Hizmet içi Eğitim Kursunu (XV. Dönem) dereceyle (birincilikle) bitirdi. Aynı yıl Kırklareli İl vaizi olarak atandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan Eğitim Görevliliği ve müftülük sınavlarının her ikisinde de başarı sağlaması sonrası müftülük hakkından feragat ederek eğitim görevliliğini tercih etti.

10.09.2018 tarihinde Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğüne Eğitim Görevlisi olarak atandı. Atandığı tarihten itibaren Tefsir bölümündeki derslerin yanı sıra İslam Düşüncesi alanındaki Akaid-Kelam ve Mantık derslerini deruhte etmektedir.

Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İlahiyat Fakültesi Tefsir Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans eğitimine devam etmektedir.

Halen Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezin’de Eğitim Görevlisi olarak görev yapmaktadır. Aslen Trabzonlu olan hocamız evli 2 çocuk babası olup ileri derecede arapça bilmektedir.