03.02.2017

KONFERANS

İhtisas Merkezimizde Konferans

Sosyal ve Kültürel etkinlikler kapsamında Sözleşmeli İmam-Hatiplere yönelik “Değişen Dünyada Din Hizmetlerinin Yeri ve Yöntemi” konulu konferans, Erzurum Müftüsü Hasan Hüsnü Sula tarafından Müdürlüğümüz Konferans Salonunda 01 Ocak 2017 Çarşamba günü gerçekleştirilmiştir.

Müftü Hsan Hüsnü Sula, Erzurum Müftülüğü görevine 15 gün önce başladığını, görevin başında İhtisas Merkezinde böyle bir konferansa davet edilmesinin memnuniyetini ifade ettikten sonra şunları söylemiştir:

“Her şeyden önce sevgi ve barış dini olan İslam’ın mensuplarıyız. Sizler alemlere rahmet olarak gönderilen Allah Resulünün mesleğini icra edecek olan şerefli elçilersiniz. Kur’an ahlakını, Rasulullah’ın sünnetini yaşama, tanıtma ve tebliğ için Allah sizleri seçmiştir. Yükünüz ve sorumluluğunuz ağırdır.

Bugün İslam dünyası mal ve can emniyetinden uzak yangın yerine dönmüş durumda. Bu ortamda Kur’an’a ve onun canlı tefsiri olan Allah Rasulüne bakarak, hakkı batıldan ayırt etmek üzere Kur’an’ı anlamak ve anlatmak üzere adım atmak zorundayız.

Din adamı her şeyden önce diline ve öfkesine hâkim olmalı. Sosyal medyayı kullanmada ölçülü olmalı. Meslek hayatında farklı meslek ve meşrep mensuplarıyla farklı dünya görüşüne sahip insanlarla karşılaşacağız. Bir meslekte başarılı olmanın yolu okumakla başlar. Okuyacak, yazacak ve tefekkür edeceksiniz. Kur’an’ı ve sünneti iyi bileceksiniz. Kisvenizle birlikte ahlakınız da temiz olacak.

Dini konularda taviz vermek din adamına yakışmaz. Allah’a güvenin, helale-harama dikkat edin. Hak bildiğiniz yolda yürüyün. Bu kutlu görev bir emanettir. Emaneti yerine getirdiğinizde Allah’ın nusret ve yardımı sizinle olacaktır. Emanete ihanet ise nedamettir.”

Kursiyerlerin sorularını da cevaplayan Müftü Sula kendi yazdığı şiirle konuşmalarını tamamlamıştır.